Booker-díjas könyvek az Open Books kínálatában!

A Booker-díj az egyik legrangosabb elismerés, amelyet szerző kaphat. Angol nyelven alkotók, illetve a nemzetközi irodalmi élet szereplői között is kiosztják. Már bekerülni a döntősök közé is hatalmas megtiszteltetés. Kínálatunkból most Booker-díjas könyvek közül válogathatsz!

Egy dél-afrikai család és egy öröklődő ígéret

Damon Galgut dél-afrikai drámaíró és író. Első regénye 17 éves korában jelent meg. Már több műve is bekerült a Booker-díj döntősei közé, de az igazi áttörést Az ígéret hozta meg a számára. Magyar nyelven kiadónk gondozásában megjelent mű egy dél-afrikai, fehér család történetét dolgozza fel, akiket egy beteljesítetlen ígéret kísért. A testvérek ugyan messze keverednek egymástól édesanyjuk halála után, de időről időre visszatérnek a szülői birtokra, egy dél-afrikai farmra, ahol szembesülnek családi örökségükkel. Galgut bámulatosan köti össze hazája történelmét, az apartheid emlékét egy modernkori családtörténettel, miközben nagy hangsúlyt fektet az emberi kapcsolatokra és érzelmekre.

Feminista horror vagy éles társadalomkritika?

Mariana Enríquez argentin írónő Buenos Airesben 1973-ban született. Novelláskötete az Ágyban dohányozni veszélyes 2021-ben került a Nemzetközi Booker-díj döntősei közé. Generációjának egyik legeredetibb és legfontosabb szerzőjeként tartják számon. Enríquez művét áthatja a természetfeletti, miközben reflektál a legégetőbb társadalmi problémákra. Az Ágyban dohányozni veszélyes tizenkét történetének főhősei egytől egyig rendkívül erős női karakterek, akik igyekeznek kiszabadulni saját csapdáikból. Nem riadnak vissza a szélsőséges viselkedéstől, így a különböző fétisektől, a piromániától és az okkultizmustól sem. Enríquez mégsem a természetfelettivel vagy kegyetlenséggel rémisztget, fájó őszinteséggel ír korunk morális problémáiról. A nők tárgyiasításáról, a környezet kizsákmányolásáról, a társadalmi egyenlőtlenségekről és a mindenütt megbúvó toxikus patriarchátusról. A történetekben mégis megcsillan a remény egy jobb világ felé.

A Booker-díjas könyvek egy másik világra repítenek, miközben elgondolkodtatnak

Damon Galgut elképesztő regénye az emberi kapcsolatokra, a generációkon átívelő történetekre fókuszál. Az emberi természet kerül hozzánk közelebb, miközben jobban megismerhetjük a ma Dél-Afrikáját. A szerző a humortól sem riad vissza, így az őszinte vallomás néhol könnyedebbé válik. Mariana Enríquez egyedi stílusában társadalmi normáinkat kérdőjelezi meg, szürreális történeteivel tükröt tart elénk, miközben bizakodásra ösztönzi olvasóit. Ne hagyd ki a két páratlan történetet, olvasd el az elmúlt időszak legérdekesebb szépirodalmi alkotásait!

Receptes könyvek

Segítünk a főzésben! – A legjobb receptes könyv karácsonyra!

Szeretsz főzni? Profi szakácsnak tartod magad, vagy csak most merülsz el az ízek világában? Ezeket a receptes könyveket biztosan imádni fogod! Inspirálnak a főzéshez, de közben szórakoztatnak, elgondolkodtatnak és az életről tanítanak.
Bono új könyve

Őszinte vallomás a U2 frontemberétől! Jön Bono új könyve!

A U2 hírnévre vágyó tizenévesek bandájából négy évtized alatt a világ egyik legismertebb rockegyüttese lett. Több tízezres stadionokat képesek megtölteni, számaikat pedig a világon mindenki ismeri. Hamarosan megjelenik Bono új könyve, amelyben először vall együttesük sikeréről, magánéletéről és emberjogi küzdelmeiről.
Edith Eva Eger Ajándék díszkiadás

Jön Edith Eva Eger Az ajándék című könyvének díszkiadása

Karácsony alkalmából megjelenik Edith Eva Eger Az ajándék című könyvének díszkiadása, amely családi recepteket és egy különleges új fejezetet, egy utószót is tartalmaz.