Az Open Books kiadó víziója

Kiadói értékrendünk fundamentumai a független gondolkodás, a szabad véleménynyilvánítás, az edukáció és az önreflexió. Szervezetünk politikailag és gazdaságilag egyaránt független, amely a kiadó szellemiségét alapvetően meghatározza. Célunk, hogy könyveinkkel hatással legyünk a közbeszédre, a közgondolkodásra, hogy történeteinkkel folyamatosan reflektáljunk a világ változásaira. A hagyományostól eltérő csatornákon keresztül is igyekszünk megszólítani a legkülönfélébb társadalmi rétegeket, amelynek következtében új olvasóközönségeket fedezhetünk fel, és sokszínű közösséget építhetünk. Karakteres arculati világunkkal és termékeinkkel jól felismerhetővé akarunk válni olvasóink számára.
Önazonos, humánus és rugalmasan működő közösségünkben céljaink elérése érdekében közös döntéseket hozunk, hatékonyan alkalmazkodva a változó feltételekhez.
Könyveink a világ aktuális történéseire reflektálva késztetik gondolkodásra és cselekvésre a széles olvasóközönséget.

Az Open Books missziója

A világunkat történetek, mesék és a tudomány újabb és újabb eredményei formálják. Minket az a kíváncsiság hajt, hogy a könyveinken keresztül épp arról olvashassunk, ami az életünkre jelenleg a legnagyobb hatással van. Alkotói közösségként olyan könyveket adunk ki, amelyek minket is alakítanak. Azért dolgozunk, hogy többet megtudhassunk önmagunkról, a folyamatosan változó kultúránkról, és arról, hogy miként élhetünk jól ebben a világban. Szenvedélyesen hiszünk abban, hogy ezeken az olvasási élményeken keresztül közelebb kerülhetünk a saját környezetünkhöz és a távolabbi világokhoz egyaránt.