Mariana Enríquez

Mariana Enríquez (1973) argentín író. Generációja egyik legeredetibb és legfontosabb írójaként tartják számon világszerte. Munkásságát 2019-ben a spanyol nyelvű irodalom rangos Herralde-díjával ismerték el. Emellett döntőse volt a 2021-es a Nemzetközi Booker-díjnak, illetve a Kirkus-díjnak is. Műveit eddig több mint 20 nyelvre fordították le. Az argentin diktatúra éveiről Mariana Enríquez azt mondta:

Nem tettem különbséget a valóság és a fikció között, mert a valóság rosszabb volt, mint bármilyen fikció, amit el tudtam képzelni.

Gótikus történetei még súlyosabbá teszik ezt a kijelentést. Enríquez olyan témákkal foglalkozik, mint a bosszú, a boszorkányság, a féltékenység, a gyilkosság és az eltűnések – és olyan nők és lányok, akik nem tudják többé elfojtani legsötétebb hajlamaikat. 

Még több a szerzőről

Ajánló

Egy ideje a legizgalmasabb irodalmi felfedezésem
Kazuo Ishiguro
Enríquez fantáziája és a morbid iránti mohó étvágya gyakran fenséges magasságokat ér el
Publishers Weekly
Enríquez tükröt tart zavaros korunk elé, amikor a mindennapi és a megmagyarázhatatlan közötti határok elmosódnak és összefutnak
Oprah Magazine

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.