Déri Ákos a Belépési küszöb podcastban

Déri Ákos kollégánk a Partizán Belépési küszöb podcastjának vendége volt

Platós teherautóval ömlesztik ránk a nemzetközi rendszerkritikus non-fictiont, de mi az, ami érvényes tud lenni Magyarországon? Déri Ákos kollégánk volt a vendége a Partizán Belépési küszöb című podcastjának. A műsorban az újonnan megjelenő Bázis Könyvek sorozatunkról kérdezték Ákost, a könyvsorozat szerkesztőjét.

A sorozat első kötete Guy Debord 1967-es A spektákulum társadalma c. műve, melyet végre egy teljesen új fordításban és a 20 évvel később megjelent Kommentárokkal kiegészítve olvashatunk.

Ákossal elsősorban a rendszerkritikus könyvkiadás kérdéseiről beszélgettünk: Melyek a „hiánypótló” fordítások korlátai és milyen szövegekre kéne inkább összpontosítani? Miért állják meg a helyüket ma is a múlt századi baloldali írások, újságcikkek?

De kitértünk néhány Debord által is tárgyalt kapitalista rendszert érintő ellentmondásra is. Igyekszünk minél hatékonyabbá és gyorsabbá tenni az életünket, hogy időt spóroljunk, miközben naponta órákat töltünk képernyő- és tartalomfüggőségünk kiszolgálásával.

Egy valóban feje tetejére állt világban az igaz a hamis mozzanata.

A műsor az alábbi linken hallgatható vissza.

Rosa Luxemburg: Május elseje

Április végén jelent meg a Bázis Könyvek negyedik darabja,…
Bázis Könyvek

Baloldali könyvek az Open Books kínálatában

Bázis Könyvek néven új sorozatot indítottunk: ezek a baloldali könyvek már régóta hiányoztak a magyar könyvpiacról! A célunk, hogy zsebkönyv formájában hozzuk el neked a legjelentősebb baloldali gondolkodók műveit. Az új fordítások jegyzetekkel teszik hozzáférhetőbbé a világhírű szerzők sorait.