Ungváry Krisztián Kiugrás a történelemből

A magyar kiugrási kísérlet – Megjelent Ungváry Krisztián új könyve

Sokan és sokszor feltették már a kérdést, mi lett volna hazánk sorsa, hogyha bizonyos történelmi események másként alakulnak, mint ahogyan valóban megtörténtek. Más lenne a jelen és a jövő, ha a döntéshozók nem úgy döntenek, ahogyan tették? Ungváry Krisztián új könyve, a Kiugrás a történelemből több, mint történeti kutatás, lehetséges alternatívákat is felvázol számunkra, amikor arra keresi a választ, hogyan alakult volna Magyarország sorsa, ha 1944-ben sikerül a kiugrás a II. világháborúból.

A magyar történelem legdrámaibb napja

1944. október 15. sorsfordító napja a magyar történelemnek. Ezen a napon tett kísérletet Horthy Miklós és kormánya a kiugrási kísérletre. A  kormány döntése ezrek és egy nemzet sorsát befolyásolta, hatással volt az egész II. világháború további eseményeire. Ungváry Krisztián új könyvében részletesen mutatja be a kiugrási kísérlet hátterét. Jól lehet a témában bőséges szakirodalom áll a rendelkezésünkre, a történetírás mégis eddig adós maradt egy-két megválaszolatlan kérdéssel. Az ügy résztvevői közül ki miről tudhatott és miről nem? Min múlott a fegyverletétel sorsa? Ki volt felelős a kudarcért? Ungváry Krisztián könyve páratlan történészi munka, amely nem hagy minket válaszok nélkül, és nagyban hozzájárul a magyar emlékezetpolitika formálásához is.

Van egy jó hírünk: novemberben kétszer is meghallgathatod a szerzőt!

Ungváry Krisztián kötetbemutatóján élőben is előadást tart kutatása részleteiről. November 6-án, vasárnap 19 órától a CEU Audiotóriumában Nyáry Krisztián irodalomtörténésszel beszélget majd a Kiugrás a történelemből című könyvről. Az est végén dedikáltatni is lesz lehetőség! A jegyértékesítést már megkezdtük, belépődet most megválthatod.

Ha esetleg november 6-án nem érnél rá, nem kell aggódnod. Még egyszer lesz lehetőséged találkozni Ungváry Krisztiánnal! November 24-én a Milestone Intézet és az Open Books közös szervezésében a Spotlight beszélgetéssorozat vendége lesz. Beszélgetőpartnere ezúttal a Milestone egyik öregdiákja. A helyszínen lesz lehetőség megvásárolni a szerző legújabb könyvét és dedikáltatni. Még nem késő, hogy beszerezd a belépőjegyedet. Szeretettel várunk!

Ne maradj le az év történelmi témájú szenzációjáról, vásárold meg Ungváry Krisztián legújabb könyvét, és hallgasd meg élőben a történészt!

Ananyo Bhattacharya Neumann János könyv

120 éve született az egyik legnagyobb magyar zseni! Itt a Neumann János könyv!

Február végén kiadónk gondozásában jelenik meg az egyik leghíresebb magyar tudós önéletrajza, hamarosan itt a Neumann János könyv! Neumann János 1903-ban született Budapesten, így idén ünnepeljük a magyar zseni születésének 120. évfordulóját. Ananyo Bhattacharya Neumann János – Az ember a jövőből című kötete méltó tisztelgés a magyar zseni életpályája előtt.
Bono új könyve

Őszinte vallomás a U2 frontemberétől! Jön Bono új könyve!

A U2 hírnévre vágyó tizenévesek bandájából négy évtized alatt a világ egyik legismertebb rockegyüttese lett. Több tízezres stadionokat képesek megtölteni, számaikat pedig a világon mindenki ismeri. Hamarosan megjelenik Bono új könyve, amelyben először vall együttesük sikeréről, magánéletéről és emberjogi küzdelmeiről.
Edith Eva Eger Ajándék díszkiadás

Jön Edith Eva Eger Az ajándék című könyvének díszkiadása

Karácsony alkalmából megjelenik Edith Eva Eger Az ajándék című könyvének díszkiadása, amely családi recepteket és egy különleges új fejezetet, egy utószót is tartalmaz.