Ungváry Krisztián

Ungváry Krisztián 1969-ben született. Az ELTE BTK német–történelem szakán végzett 1995-ben. 1999-ben PhD-fokozatot szerzett, 2013-ban pedig az MTA doktora lett. 

Történelem iránti érdeklődésének családi okai vannak. Mindig érdekesek voltak számára azok a párhuzamos történetek, amelyek a hivatalos „valósággal” nem egyeztek meg. Ilyen élményekben bőven volt része: több közeli rokona is megjárta a pártállam börtöneit. Nagy hatással voltak rá nagyapjának ezredtársai, valamint általában a világháborús élménygeneráció, amelynek tagjai közül még az első világháború túlélőivel is készített interjúkat.

Első és sok szempontból legfontosabb kötete Budapest ostromának történetét dolgozta fel, mely eddig nyolc magyar, négy német, két angol, két amerikai, valamint orosz, román és kínai kiadásban jelent meg.

Amióta a munkahelye, az ’56-os Intézet 2019-ben megszűnt, nincs állásban. 1997 óta szőlőbirtokosként és bortermelőként is tevékenykedik. Boraival több díjat is nyert. Jelentős gyűjteménye van kitüntetésekből, egyenruhákból és történelmi dokumentumokból.

Majtényi Györggyel együtt az Open Books Befejezetlen múlt című sorozatának szerkesztője.

Open Books club

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.

Zseniális szerzők könyvei megjelenés előtt, dedikált példányok, különleges kiadó kedvezmények és máshol nem elérhető extra tartalmak! – mindezt egy ingyenes feliratkozásért cserében

Független
piaci szereplő
Egyedi
ajánlatok
Dedikált
példányok
Folyamatos
akciók