Kira Jarmis

„Ha Ányát megkérdeznék, melyik nap a legnehezebb a börtönben, azt mondaná: az első.”

Kira Jarmis Alekszej, 1989-ben született Oroszországban. Újságíróként végzett a Moszkvai Állami Egyetemen, 2014-ben lett Navalnij és az általa létrehozott Orosz Korrupcióellenes Alapítványt sajtótitkára lett. 2018 ás 2021-ben között többször börtönbe került, miután kifejezte tiltakozását a putyini rendszer ellen, 2021-ben volt kénytelen otthagyni hazáját, miután 18 hónapos börtönbüntetésre ítélték.  A Zárka az első regénye, amely személyes élményeiről, a szervezet korrupció elleni harcáról szól.

Az orosz irodalmi élet szereplői elismerően fogadták Jarmis regényét. Műve megkerülhetetlen alkotás a mai oroszországi viszonyok megértéséhez.

“Évszázadok, nemzedékek váltják egymást, de Oroszországban még mindig börtönről és nyomorúságról, szabadságról és rabságról szóló könyvek jelennek meg, mintha az a száz év nem is lett volna. Ismét született egy nagyon időszerű könyv. Csak a szöveg jóval élőbb, mint a Gorkijé.”

Borisz Akunyin

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.