George Orwell

George Orwell, Eric Arthur Blair néven született Indiában 1903-ban. Családjával 1911-ben költözött vissza Angliába, ahol középiskolai évei alatt már megjelentek írásai az iskolai lapban. Miután nem vették fel az egyetemre visszatért Indiába, ahol öt évig szolgált a burmai rendőrségnél. Nem értett egyet az angol gyarmatpolitikával, ez is hozzájárulhatott felmondásához. Könyvei publikálása mellett újságíróként is dolgozott, így utazott el Barcelonába, hogy a spanyol polgárháborúról tudósítson. A polgárháború hatására, ahol végül ő maga is harcolt, még inkább a baloldali gondolkodás felé fordította.

A Miért írok című munkája, amely a spanyol polgárháború után született, fontos alapműve a baloldali gondolkodásnak. Ő maga vízválasztóként hivatkozik munkájára. George Orwell könyvei, amelyek ezután születtek közvetlenül vagy közvetve a totalitarizmus ellen és az általa értelmezett demokratikus szocializmus mellett íródott. Későbbi regényei, az 1989 és az Állatfarm a világirodalom és a politikai gondolkodás meghatározó írásai.

George Orwell könyvei, többek között a Miért írok? az Open Books Bázis könyvek sorozatának egyik kötete.

Még több a szerzőről

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.