Damon Galgut

Damon Galgut (1963) dél-afrikai író. Pretoriában született és nőtt fel. Első regénye 17 éves korában jelent meg.  Damon Galgut könyvei számos nemzetközi irodalmi jelölést kaptak. A The Good Doctor  2003-ban, az In a Strange Room 2010-ben került be a Man Booker-díj döntősei közé. Végül Az ígéret hozta meg a nemzetközi áttörést számára, amely 2021-ben elnyerte a díjat. A dél-afrikai közvélemény elvárja íróitól, hogy reflektáljanak az ország politikai helyzetére. Galgut nem riad vissza a feladattól, elképesztő őszinteséggel ír hazája aktuális helyzetéről és az apartheid örökségéről. Közben mégis az emberek közti kapcsolatokra fókuszál. Elképesztően őszinte stílusából nem hiányzik a humor sem, így rántja magával teljesen olvasóit.

Jelenleg a dél-afrikai Fokvárosban él. Damon Galgut könyvei középpontjában az emberi érzelmek állnak: gyűlölet, szerelem, vágy, irigység. Írásait olvasva az emberi természet kerül hozzánk közel.

"Nagyon sok jó regényíró van, kevesen rendkívüliek. Honfitársához, J. M. Coetzee-hez hasonlóan a dél-afrikai író, Damon Galgut is ebbe a ritka kategóriába tartozik."

Open Books club

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.

Zseniális szerzők könyvei megjelenés előtt, dedikált példányok, különleges kiadó kedvezmények és máshol nem elérhető extra tartalmak! – mindezt egy ingyenes feliratkozásért cserében

Független
piaci szereplő
Egyedi
ajánlatok
Dedikált
példányok
Folyamatos
akciók