Damon Galgut

Damon Galgut (1963) dél-afrikai író. Pretoriában született és nőtt fel. Első regénye 17 éves korában jelent meg.  Damon Galgut könyvei számos nemzetközi irodalmi jelölést kaptak. A The Good Doctor  2003-ban, az In a Strange Room 2010-ben került be a Man Booker-díj döntősei közé. Végül Az ígéret hozta meg a nemzetközi áttörést számára, amely 2021-ben elnyerte a díjat. A dél-afrikai közvélemény elvárja íróitól, hogy reflektáljanak az ország politikai helyzetére. Galgut nem riad vissza a feladattól, elképesztő őszinteséggel ír hazája aktuális helyzetéről és az apartheid örökségéről. Közben mégis az emberek közti kapcsolatokra fókuszál. Elképesztően őszinte stílusából nem hiányzik a humor sem, így rántja magával teljesen olvasóit.

Jelenleg a dél-afrikai Fokvárosban él. Damon Galgut könyvei középpontjában az emberi érzelmek állnak: gyűlölet, szerelem, vágy, irigység. Írásait olvasva az emberi természet kerül hozzánk közel.

Még több a szerzőről

Ajánló

"Nagyon sok jó regényíró van, kevesen rendkívüliek. Honfitársához, J. M. Coetzee-hez hasonlóan a dél-afrikai író, Damon Galgut is ebbe a ritka kategóriába tartozik."
Harper's Magazine

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.