Pease, Allan - Pease, Barbara

Allan Pease és Barbara Pease

Az ausztrál állampolgárságú, Angliában élő Pease házaspár tagjait, Barbarát és Allant a világ legismertebb párkapcsolati szakértői között tartják számon. Allan Pease (71) zenészből lett üzletkötő, majd író, testbeszéd- és párkapcsolati szakértő, motivációs tréner. Sikerének egyik titka, hogy egyszerű, a helyszínen tesztelhető készségeket és technikákat tanít – üzletembereknek és politikusoknak is –, az üzeneteit pedig humoros […]

F. Várkonyi Zsuzsa

F. Várkonyi Zsuzsa

F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus, író 1948-ban született, az ELTE-n végzett klinikai pszichológusként. Pszichoterapeutaként, oktatóként és trénerként is dolgozott. Fél tucat nagy sikerű pszichológiai könyve után 2004-ben lepte meg olvasóit első szépirodalmi művével, a Férfiidők lányregényével, mely azóta három idegen nyelven is megjelent, és az abból készült, Akik maradtak című film komoly nemzetközi elismerést aratott.

Jordán Ferenc

Jordán Ferenc

Jordán Ferenc rendszerökológus, az MTA doktora, a Pármai Egyetem kutatója és a Nápolyi Zoológiai Állomás külső munkatársa.

Henry David Thoreau

Henry David Thoreau a New England-i transzcendentalizmus néven ismert amerikai irodalmi és filozófiai mozgalom fontos alkotójaként ismert. A negyvenes években szakított mindennel, és két évig remeteként élt az erdőben. Ennek az időszaknak a tapasztalatait összegezte később főművében, a Waldenben.

Fritz Péter

Fritz Péter

Jeles erdélyi arisztokrata családok sarjaként született Aradon. 1962 óta él Ausztráliában, és immár évtizedek óta az ország egyik legbefolyásosabb filantróp üzletembere, egy majdnem kétszáz cégből álló vállalatbirodalom vezetője, számos könyv szerzője, a legmagasabb ausztrál állami kitüntetés, az Order of Australia tulajdonosa.

Szegedy-Maszák Marianne

Felmenői közt Kornfeldek és Chorinok sorakoznak, édesapja a szabad Magyarország utolsó nagykövete volt az Egyesült Államokban. Számos könyv szerzője, cikkei a Washington Post, a The New York Times és a Newsweek hasábjain jelentek meg; jelenleg a Mother Jones vezető szerkesztője. Szüleiről írott első könyve, amely Csókolom a kezét címmel jelent meg magyarul, a világ számos […]

Szilvia Molnar

Szilvia Molnar egy New York-i székhelyű irodalmi ügynökség szerzői jogokkal foglalkozó részlegének igazgatója, a Soft Split írója. Egyéb írásai megjelentek még a Guernica, Lit Hub, Triangle House Review, Two Serious Ladies, The Buenos Aires Review és a Neue Rundschau című kiadványokban. Szilvia Budapesten született, Svédországban nevelkedett. Ma a texasi Austinban él.

Rekulak, Jason

Jason Rekulak Goodreads Choice Awards-díjas és Edgar-díjra jelölt amerikai író. Éveken át a philadelphiai független Quirk Books vezetőjeként dolgozott, ahol számos könyv szellemírója is volt egyúttal. Philadelphiában él feleségével, gyermekeivel és túl sok háziállattal.

Máté Dániel

Máté Dániel zeneszerző, dalszövegíró, zenés színházi darabok szerzője. Kanadában és New Yorkban él. Musical szövegírás szakot, illetve pszichológiát és filozófiát végzett.  Elnyerte az amerikai zenés színház legígéretesebb dalszövegírójának járó rangos Edward Kleban-díjat, a Jonathan Larson Alapítvány ösztöndíját, valamint az ASCAP Alapítvány Cole Porter-díját. Színházi munkáin kívül Máté Dániel vezeti a világ egyetlen „sétáló terápiáját”, a […]

Barát József

Barát József

BARÁT JÓZSEF a Magyar Rádió legendás korszakának szerkesztő-riportere, moszkvai és New York-i tudósítója, majd a 168 Óra hetilap munkatársa volt. Dolgozott ifjúsági műsorok riportereként, készített kulturális összeállításokat. Könyve jelent meg a Szovjetunió alkonyáról, az amerikai álomról és egy irodalmár hányattatásairól a kultúrharcban. Kemenesi Gábor virológussal a koronavírus regényét írta meg.