Rosa Luxemburg

Rosa Luxemburg (1871–1919) lengyel születésű marxista politikai gondolkodó, szocialista filozófus és forradalmár. 

Daniel Goleman

Daniel Goleman

Daniel Goleman a The New York Times bestsellerírója, az Érzelmi intelligencia című úttörő munka szerzője. Pszichológusként és tudományos újságíróként éveken keresztül írt cikkeket az amerikai napilapnak az agy- és viselkedéskutatásról. Több mint egy tucat könyv szerzője, többek között három beszámolónak a dalai láma és tudósok, pszichoterapeuták, valamint társadalmi aktivisták közötti eszmecserékről, amelyeken moderátorként vett részt.

Petri Lukács Ádám

Petri Lukács Ádám

Petri Lukács Ádám gyerekkönyv íróként kiadónknál debütál. A Petőfi Sándorka című sorozata a Petőfi 200 emlékévben jelenik meg, a csodálatos illusztrációkkal ellátott kötetek egyszerre tanítják és szórakoztatják a legkisebbeket.

Ananyo Bhattacharya

Ananyo Bhattacharya

Ananyo Bhattacharya tudományos író, korábban a The Economist és a Nature munkatársa. A Neumann János, Az ember a jövőből című könyve alapos összefoglalója az egyik legnagyobb magyar származású zseni életének.

Pamela Druckerman

Pamela Druckerman

Pamela Druckerman Párizsban élő amerikai újságíró, Emmy-díjas dokumentumfilm-producer. The Wall Street Journal munkatársa volt, ott szerzett tapasztalatait összegző Se hiszti, se nyafogás világsikert aratott: harmincegy nyelvre fordították le.

Zsidai Zoltán Roy

Zsidai Zoltán Roy

Zsidai Zoltán Roy 1976-ban született az Egyesült Államokban. Magyar közgazdász, gasztronómiai szakember, a Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonos-ügyvezetője, a Jamie Oliver éttermek regionális franchise jogainak birtoklója.

Maria Ressa Így szállj szembe a diktátoroddal

Maria Ressa

Maria Ressa 1963-ban született a Fülöp-szigeteken. 2021-ben a demokrácia és a szólásszabadság érdekében tett erőfeszítéseiért – az orosz Dmitrij Muratovval együtt – Nobel-békedíjat kapott.

Julia Rothman

Julia Rothman

Julia Rothman amerikai illusztrátor, tervezőgrafikus. Már tizenegy könyv szerzője és társszerzője, jelenleg New Yorkban él, műhelyében tapétákat és mintákat tervez.

Bono könyvei

Bono

Bono, született Paul David Hewson, négy évtizede zsúfolásig telt stadionokban koncertezik a U2 élén. Az együttes 170 millió lemezt adott el, 22 Grammy-díjat és számos más elismerést szerzett, köztük a Dublin Város Szabadsága- és az Amnesty International Lelkiismeret Nagykövete-díjakat is. Dublin ban él feleségével, Alival és négy gyerekével. A Surrender az első könyve.

Váncsa István

Váncsa István 1949-ben született Biharnagybajomban. Egyebek mellett a mai magyar gasztronómiai irodalom megkerülhetetlen alkotója. Közel húsz éve jelent meg első szakácskönyve, az Ezeregy recept.