Maria Ressa Így szállj szembe a diktátoroddal

Maria Ressa

Maria Ressa 1963-ban született a Fülöp-szigeteken. 2021-ben a demokrácia és a szólásszabadság érdekében tett erőfeszítéseiért – az orosz Dmitrij Muratovval együtt – Nobel-békedíjat kapott.

Julia Rothman

Julia Rothman

Julia Rothman amerikai illusztrátor, tervezőgrafikus. Már tizenegy könyv szerzője és társszerzője, jelenleg New Yorkban él, műhelyében tapétákat és mintákat tervez.

Bono könyvei

Bono

Bono 1960-ban született Dublinban. Négy évtizede zsúfolásig telt stadionokban koncertezik a U2 élén. Az együttes 170 millió lemezt adott el, 22 Grammy-díjat és számos más elismerést szerzett. Könyve, a Surrender most negyven dal történetén keresztül meséli el életét.

Váncsa István

Váncsa István 1949-ben született Biharnagybajomban. Egyebek mellett a mai magyar gasztronómiai irodalom megkerülhetetlen alkotója. Közel húsz éve jelent meg első szakácskönyve, az Ezeregy recept.

Amanda Gorman

Amanda Gorman

Az Egyesült Államok történetében a legfiatalabb költő, aki az elnök beiktatásán szavalhatott. Elkötelezett szószólója a környezetvédelemnek, faji egyenlőségnek és a nemek közti igazságosságnak. 2017-ben az Urban Word nevű szervezet felterjesztette az első Országos Ifjúsági Költő díjra. Gorman The Hill We Climb (A domb, amit megmászunk) című versének előadása a 2021-es elnöki beiktatáson jelentős kritikai elismerést […]

Susan_Cain

Susan Cain

Susan Cain 1968-ban született az Amerikai Egyesült Államokban. Vállalati jogászként dolgozott első könyv a Csend megjelenéséig. Az introvertáltak rejtett képességeivel foglalkozik, Susan Cain könyvei erőt adnak azoknak, akik eddig visszahúzódtok.

Glenn Boozan

Glenn Boozan amerikai forgatókönyvíró, több sikeres vígjáték és stand-up sorozat köthető a nevéhez. Munkásságát 2022-ben a rangos WGA-díjjal jutalmazták, amelyet a legjobb forgatókönyvírók közt osztanak szét.

George Orwell

George Orwell

George Orwell könyvei közvetlenül vagy közvetve a totalitarizmus ellen és az általa értelmezett demokratikus szocializmus mellett íródott. A Miért írok? az Open Books Bázis könyvek című sorozatának része.

Ungváry Krisztián

Ungváry Krisztián

Ungváry Krisztián 1969-ben született. Az ELTE BTK német–történelem szakán végzett 1995-ben. 1999-ben PhD-fokozatot szerzett, 2013-ban pedig az MTA doktora lett. A szerző számos történelmi könyv írója, az Open Books Befejezetlen múlt című sorozatának egyik szerkesztője.

Guy Debord

Guy Debord

Guy Debord könyvei, többek között A spektákulum társadalma a mai napig meghatározó műve a baloldali radikális gondolkodásnak és a modern művészeteknek. Életművét világszerte elismerik, Franciaországban nemzeti kincsként tartják számon.