Tom Hanks

Tom Hanks

Tom Hanks hatszoros Oscar- és nyolcszoros Golden Globe-díjas színész, rendező, forgatókönyvíró. 2017-ben jelent meg első novelláskötete Különleges karakterek címmel. A Hamarosan a mozikban az első regénye.

Tiba Imre

Tiba Imre

Tiba Imre a hazai kvízkultúra elkötelezett apostola, a Quizard kvízmestere, aki számos televíziós műveltségi vetélkedőben (Az 50 milliós játszma, 500 – az ország géniusza, A Géniusz, Géniuszok Géniusza) szerepelt óriási sikerrel.

Ódor Lajos

Ódor Lajos szlovákiai magyar közgazdász, egyetemi oktató, Szlovákia miniszterelnökének és Pénzügyminisztériumának volt tanácsadója, 2023-ban Szlovákia miniszterelnöke, egyben az ország első magyar származású kormányfője. Számos könyv szerzője.    

Bojti Andrea

Bojti Andrea klinikai gyermek- és ifjúságpszichológus, a Gyermekpszichológus BLOG szerzője, két gyerek édesanyja. Gyermekkórházi munkája mellett közösségi oldalain és a Magabiztos Szülők Klubjában abban támogatja a szülőket, hogy gyerekük legfőbb szakértőivé válhassanak.

Benjamín Labatut

Benjamín Labatut

Benjamín Labatut (1980) a hollandiai Rotterdamban született, tizennégy éves kora óta Chilében, Santiagóban él. A debütálását kísérő elismeréseket 2013-ban a Santiago Város Irodalmi Díja követte, a nemzetközi áttörést azonban az Amikor nem értjük többé a világot című regénye hozta el. Magyarul szintén az Open Books gondozásában jelent meg a MANIAC című regénye, amely Neumann János […]

Robert Capa

Robert Capa

Robert Capa (eredeti nevén Friedmann Endre) magyar származású fotográfus-fotóriporter.

Lakatos Márk

Lakatos Márk „az ország stylistja”, stílustanácsadó. Filmek, tévésorozatok, színházi előadások jelmeztervezője, aki háromszor nyert a Fashion Awards Hungary „Az év stylistja” kategóriájában. 2022-ben huszonöt év után újra drag queen-jelmezbe bújt a szegedi Chicago-előadás kedvéért. Számos ismeretterjesztő könyv után ez az első regénye.

Greta Thunberg

Greta Thunberg

Greta Thunberg 2003-ban született. 2018 augusztusában klímasztrájkot szervezett a svéd parlament előtt, és az általa kezdeményezett mozgalom azóta az egész világon elterjedt. A Fridays for Future (Péntekek a Jövőért) aktivistája, és klímatüntetéseken szólal fel szerte a világon. Előadást tartott a davosi Világgazdasági Fórumon, az Egyesült Államok kongresszusában és az ENSZ-ben is.

Csáki Judit

Csáki Judit

Csáki Judit (Budapest, 1953) színházkritikus, újságíró, műfordító, a Revizor kritikai portál szerkesztője, egyetemi tanár, több színházi témájú könyv szerzője.

Polgár Judit

Polgár Judit

Polgár Judit a sakktörténelem legjobb női sakkozója, aki 12 éves korától 26 éven át vezette a felnőtt női világranglistát. 15 évesen nemzetközi nagymester lett, megdöntve Bobby Fischer rekordját. Máig az egyetlen nő, aki a legjobb 10 közé került az abszolút világranglistán. A nemzetközi Világsakkfesztivál szervezője. A 4–10 éves gyerekek számára kidolgozott Polgár Judit-módszer megálmodója, a […]