Alice Gendron

Alice Gendron

Alice Gendront 29 éves korában diagnosztizálták ADHD-val. Ekkor alkotta meg a The Mini ADHD Coach online platformját (theminiadhdcoach.com), hogy másoknak is segítsen együtt élni az ADHD-val. Jelenleg a franciaországi Bourdeaux-ban él.

Toldy Csilla

Toldy Csilla Budapesten született, jelenleg Írországban él. 2013 óta publikál, három verseskötete, egy novellagyűjteménye és két regénye jelent meg. 2023-as Bed Table Door című regényével elnyerte a Desmond Elliott-ösztöndíjat. Ezenkívül magyar és német nyelvből fordít verseket és prózát angolra.

Dr. Peter Vajkoczy

Dr. Peter Vajkoczy

Dr. Peter Vajkoczy magyar származású idegsebész, aki 28 éve végzi sikeresen a munkáját. A berlini Charité Egyetemi Kórház idegsebészeti osztályán dolgozik. Szakterülete az idegsebészet, a mikrosebészet és a rákkutatás. Különlegessé teszi a betegellátás egyedi megközelítése és az elkötelezettsége, hogy az orvosi fejlesztések élvonalában maradjon.

Robert Heidbreder

Dávid Eszter

Dávid Eszter tizenhat évnyi ügyvédi praxist maga mögött hagyva jelenleg a könyvkiadásban dolgozik. Férjével és két gyerekével Budapesten él, szabadidejében a növényeivel foglalkozik, és könyvet ír. A Suathis fonalával mutatkozik be az olvasóknak – az aprólékos gonddal szőtt regény tervei szerint nem az utolsó könyve.

Szentesi Éva

Szentesi Éva

Szentesi Éva 1985-ben született. Első, máig kiadatlan könyvét kilencéves korában írta, amelynek a következő címet adta: Boszorkány a ködben. 2011 óta az írás a hivatása, összesen hat kötete jelent meg.

Ryan Martin

Dr. Ryan Martin

Ryan Martin pszichológus, főként a harag, a düh kifejezési formáival és ezek kezelésével foglalkozik. Az Amerikai Egyesült Államokban élő szakember azt kutatja, miért válnak dühössé az emberek, a harag hogyan használható fel produktívan, valamint azt, hogy miként lehet hatékonyan kezelni a dühös embereket, együtt élni velük. Több mint húszévnyi kutatói, oktatói és klinikai tapasztalataira alapozva […]

Dimitris Xygalatas

Dimitris Xygalatas

Dimitris Xygalatas antropológus és kognitív pszichológus, a Connecticuti Egyetem Kísérleti Antropológia Laboratóriumának igazgatója. Évek óta tanulmányozza a rítusokat a világ különböző pontjain, ötvözve a néprajzi megfigyeléseket a tudományos kísérletekkel. Több mint száz tudományos cikk után A rítusok ereje az első magyarul is megjelenő könyve.

Manfred F. R. Kets de Vries

Manfred F. R. Kets de Vries

Manfred F. R. Kets de Vries egyedi szemszögből közelíti meg a vezetés, illetve az egyéni és szervezeti változások pszichológiai dimenzióinak sokat vizsgált témáit. Közgazdasági és pszichológiai ismereteinek és tapasztalatainak felhasználásával a vezetéstudomány, a pszichoanalízis, a fejlődéslélektan, az evolúciós pszichológia, az idegtudomány, a pszichoterápia, a vezetői coaching és a tanácsadás kapcsolódási pontjait vizsgálja. Kets de Vries […]

Nancy Frazer

Nancy Fraser

Nancy Fraser (1947) amerikai feminista filozófus, a New York-i New School professzora, a kortárs kritikai elméletek egyik legismertebb és legfontosabb teoretikusa. Fraser fogalmai és elméletei évtizedek óta megtermékenyítik a nyugati baloldali vitákat. Itthon is ismertek például az igazságosság elosztási és elismerési kérdésekkel kapcsolatos összefüggéseivel, vagy a progresszív neoliberalizmussal kapcsolatos gondolatai.