Medgyesi Konstantin

Medgyesi Konstantin 1975-ben született Szegeden. A József Attila Tudományegyetemen végzett történelem-szociológia szakon 1999-ben. Doktori fokozatát 2017-ben szerezte meg, disszertációjának címe: Demokrácia-diskurzus(ok) Magyarországon az 1945 és 1949 közötti időszakban és időszakról. Iskolái elvégzése után a Móra Ferenc Múzeum munkatársa, később kommunikációs igazgatója, majd az egyik legnagyobb megyei lap, a Délvilág újságírója is volt. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének egyetemi adjunktusa, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Bizottságának tagja. Kutatási területei az 1945 utáni Magyarország helyzete és a 20. századi egyháztörténet. 

Medgyesi Konstantin könyve az Apagyilkosság kiadónk gondozásában jelenik meg, a 20. századi magyar történelem egyik legnagyobb politikai küzdelmét mutatja be Kádár János és Grósz Károly között.

Még több a szerzőről

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.