Janosov Milán

Janosov Milán adattudós, hálózatkutató, fizikus. Tudományos munkáját az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetében kezdte optikai és bioszenzorikai területeken, majd komplex rendszereket és a csoportos mozgást vizsgálta Prof. Vicsek Tamás mellett az ELTE-n. Ezt követően csatlakozott a CEU doktori programjához, ahol a hálózat- és adatkutatás eszközeivel kutatta a siker számszerűsítésének módjait. Doktori évei alatt kutatott a BarabásiLab-ben Bostonban és a Bell Labs-ben Cambridge-ben. A doktori fokozata megszerzését követően a tudomány gyakorlati alkalmazásai felé fordult: startup társalapítóként, adattudós csapatvezetőként kezdett dolgozni. Aktív a Maven7 hálózattudományi tanácsadójaként, valamint az Európai Bizottság adattudományi szakértőjeként.

A nemzetközi adatvizualizációs és térinformatikai közösségek elismert tagja, aktív tudományos ismeretterjesztő tevékenységet folytat, a Qubit, és a Data Visualization Society Nightingale magazinjának rendszeres vendégszerzője. Az adatvizualizáció és művészet kapcsolatának feltárásában dolgozott Barabási Albert-Lászlóval, melynek eredményeként több kiállított adatvizualizáció és NFT készítője, mely munkák Milánótól New Yorkig kiállításra kerültek.

Munkái számos hazai és nemzetközi médiumban kaptak helyet, többek között a Nature Social Science Research, GQ, Times Higher Education, New Scientist, Th New York Times, TechXplore, The Economic Times, Futurism, Phys.org, Gamestar, Miami Art Week stb.

Open Books club

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.

Zseniális szerzők könyvei megjelenés előtt, dedikált példányok, különleges kiadó kedvezmények és máshol nem elérhető extra tartalmak! – mindezt egy ingyenes feliratkozásért cserében

Független
piaci szereplő
Egyedi
ajánlatok
Dedikált
példányok
Folyamatos
akciók