Janosov Milán

Janosov Milán adattudós, hálózatkutató, fizikus. Tudományos munkáját az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetében kezdte optikai és bioszenzorikai területeken, majd komplex rendszereket és a csoportos mozgást vizsgálta Prof. Vicsek Tamás mellett az ELTE-n. Ezt követően csatlakozott a CEU doktori programjához, ahol a hálózat- és adatkutatás eszközeivel kutatta a siker számszerűsítésének módjait. Doktori évei alatt kutatott a BarabásiLab-ben Bostonban és a Bell Labs-ben Cambridge-ben. A doktori fokozata megszerzését követően a tudomány gyakorlati alkalmazásai felé fordult: startup társalapítóként, adattudós csapatvezetőként kezdett dolgozni. Aktív a Maven7 hálózattudományi tanácsadójaként, valamint az Európai Bizottság adattudományi szakértőjeként.

A nemzetközi adatvizualizációs és térinformatikai közösségek elismert tagja, aktív tudományos ismeretterjesztő tevékenységet folytat, a Qubit, és a Data Visualization Society Nightingale magazinjának rendszeres vendégszerzője. Az adatvizualizáció és művészet kapcsolatának feltárásában dolgozott Barabási Albert-Lászlóval, melynek eredményeként több kiállított adatvizualizáció és NFT készítője, mely munkák Milánótól New Yorkig kiállításra kerültek.

Munkái számos hazai és nemzetközi médiumban kaptak helyet, többek között a Nature Social Science Research, GQ, Times Higher Education, New Scientist, Th New York Times, TechXplore, The Economic Times, Futurism, Phys.org, Gamestar, Miami Art Week stb.

Még több a szerzőről

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.