Dominic Sandbrook

1974 októberében született a shropshire-i Bridgnorthban. 1993-ban az oxfordi Balliol College-ba került, ahol történelmet és franciát tanult, és elnyerte a James Gay- és a Kirk-Greene-díjat. Egy évet nyelvi asszisztensként töltött Provence-ban, majd a St Andrews-i Egyetemen történelemből szerezett mesterdiplomát, és a cambridge-i Jesus College-ban doktorált, disszertációjáért neki ítélték a rangos Sara Norton-díjat. Első munkahelyén a Sheffieldi Egyetem történelemtanáraként három évig tanított, ezt követően lett hivatásos író. Kétszer volt az Oxfordi Egyetem Rothermere Amerikai Intézetének vezető munkatársa, 2012 óta pedig a londoni King’s College vendégprofesszora.

 

Még több a szerzőről

Ajánló

„Kevés olyan történet vetekedhet az élet valódi drámájával, amelyeket Dominic Sandbrook, a gyerekeknek szóló ismeretterjesztés egyik legizgalmasabb új hangja, a Kalandozások a történelemben című kiváló sorozatában sorra vesz.”
Az év gyerekkönyve, Daily Telegraph
„Tele tényekkel és részletekkel, de a történetmesélés lendülete az, ami a gyerekeket a kalandra hívja, és megismerteti velük, hogyan formálja a történelem a modern világunkat.”
Az év gyerekkönyve, Daily Mail

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.