Máté Gábor Normális vagy

Fontos leckét tanított Dr. Máté Gábor előadása

Fontos leckét tanított Dr. Máté Gábor előadása

Máté Gábor Normális vagy

Betegségeink gyökerét mérgező világunkban keressük!

Dr. Máté Gábor előadása több volt, mint egyszerű könyvbemutató, a világhírű orvos arra kereste a választ, mi az oka, hogy egyre többen szorulnak gyógyszeres kezelésre, miért szenvedünk sokáig gyermekkori traumáinktól és hogyan lépjünk a gyógyulás útjára. A hatalmas rajongó – és olvasótáborral rendelkező szerző október 6-án Budapestre érkezett, hogy legújabb könyvéről beszéljen. A Normális vagy című könyvét, fiával közösen jegyzi, megjelenése után már az első héten a New York Times Bestseller lista 5. helyén szerepelt.

Mi határozza meg, hogy milyen emberré válunk?

Dr. Máté Gábor előadása elején a lelki traumák jelentését definiálta. A gyermekkorban szerzett lelki sebek nem is sejtjük, mekkora hatással vannak későbbi énünkre. A szerző ismert emberek példáján keresztül is bemutatta, milyen viselkedést tanulhatunk el egy-egy szigorú szülői megjegyzésből. Hillary Clinton például a 2016-os elnökválasztás idején beszédében beszámolt róla, hogy gyerekként csúfolták, ő az édesanyjához menekült, aki elküldte annyival, hogy gyáváknak nincs helye az otthonukban. Máté Gábor szerint ebből a mondatból egy gyermek annyit tanulhat, ha baj van, nem számíthat senkire.

Gyermekkori traumáink helyén egy fajta seb képződik, amely bevarrasodik, ezáltal rugalmatlanná válik. Ez nem a lélek sérülése, ez tudatos védelem. A legtöbb gyermek azt tanulja otthon, hogy ha kifejezi érzéseit, kiadja magát, ezáltal sebezhető válik. Ez vezet oda, hogy felnőtt korunkban keressük önmagunkat, bizonytalanná válunk.

Nem csak a szülő a gyermekre, egymásra is hatással vagyunk

Dr. Máté Gábor előadása arra is rávilágított, nemcsak gyermekkorunkban kell keresni traumáinkat, egymásra is hatással vagyunk. A mai gyorsuló és mérgező világunk pedig olyan mértékben hat ránk, amelyet normálisnak gondolunk, pedig koránt sem az. A szerző mielőtt válaszolt a közönség kérdéseire, egy személyes történettel zárta előadását. A könyv megjelenése előtt vérnyomás problémái léptek fel, de megosztotta a közönséggel, hogyan győzte le a stresszt.

Nem maradsz le semmiről, az előadás visszanézhető!

Ha lemaradtál róla, vagy szívesen visszanéznéd az előadást, most megteheted: az eseményről felvétel készült, amelyre videójegyet tudsz venni, mellyel egy éven keresztül bármikor visszanézheted. A 2 órás felvételen Dr. Máté Gábor több mint egy órás előadása látható, könyvéből felolvas Fullajtár Andrea, és az est során közreműködik Palya Bea.

Összes megjelenítése
2022 top 10

Legnépszerűbb könyvek 2022 válogatás!

Kíváncsi vagy, melyik könyveink voltak a legnépszerűbbek? Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a köteteket, amelyek a legkelendőbbek voltak tavaly. Íme…
Év Könyve 2022

Az Év Könyve 2022 verseny – Döntsd el te, melyik legyen az év könyve!

Elindult a szavazás, az Év Könyve 2022 versenyen, ahol a könyvkiadás legfontosabb szereplői, ti az olvasók dönthetitek el, melyik kötet…
MátéG_Normálisvagy

Megjelent Máté Gábor új könyve! – Már kapható a Normális vagy

Máté Gábor új könyve felfedi a körülöttünk lévő világ mérgező oldalát, és megmutatja, mik azok a hatások, amelyek beteggé tesznek,…