Rubik Ernő: A mi kockánk – limitált, számozott, dedikált kiadás

Rubik Ernő: A mi kockánk

LIMITÁLT, DEDIKÁLT, SZÁMOZOTT KIADÁS

A SZERZŐ ÚJ ELŐSZAVÁVAL

Rubik Ernő 80. születésnapja és a Kocka megszületésének 50. évfordulójára az Open Books hat különböző borítóval adja ki A mi kockánkat. A kötethez új előszót írt Rubik Ernő, aki a limitált kiadás minden példányát személyesen dedikálja. A könyvhöz most ajándékba adunk egy Cubemant is!

A Rubik-kocka sokkal több, mint pusztán egy lebilincselő rejtvény: igazi világjelenséggé vált. Könyvek, színdarabok és hollywoodi szuperprodukciók állandó szereplője, egyetemi kurzusok tárgya, világversenyek sporteszköze. Fél évszázados története során így lett csaknem egymilliárd ember játéka. A Kocka mára a gondolkodás örömének és a látszólag lehetetlen problémák megoldásának közismert jelképévé vált.

Rubik Ernő A mi kockánk című könyvében a világhírű építész, feltaláló életében először írja meg a kocka igaz történetét és a gondolatait arról, hogy miként is formálta a felfedezése a művészet, a tudomány vagy épp a kreatív ipar világát. Korunk egyik legnagyobb hatású magyar alkotója szót ejt életfilozófiájáról, oktatásról, vagy épp a játék fontosságáról.

A mi kockánk tanulságos utazásra invitálja az olvasót a matematika, a pszichológia, az oktatás, a képzőművészet, a design, az építészet és a popkultúra területén. Elgondolkodtató, magával ragadó, álomszerű kirándulás ez, modern korunk egyik legkülönlegesebb kreatív elméjével.

A Kocka idén 50 éves, ami egybeesik Rubik Ernő 80. születésnapjával. A formatervezés csodája ötven év alatt megtanított bennünket arra, hogy talán van annyira makacsul kíváncsi az ember, hogy még az olyan rendkívül nehéz feladványok felett is elidőzzön és megoldást találjon rájuk, mint amilyen a Kocka maga. És hogy a megoldhatatlannak tűnő problémák is lehetnek világhírűek.

Először 2020 őszén Áder János akkori köztársasági elnök mutatta be Budapesten, azóta immár több mint 17 nyelvre lefordították, megjelent a világ legnépesebb országaiban, Kínától, az USA-n át egészen Franciaországig. A japán Országos Iskolai Könyvtári Tanács kiválasztotta a tavalyi nyár ajánlott olvasmányai közé. Méltatta a Financial Times, a The Guardian, a The New York Times, az NBC, a Harvard Business Review, a Nature, a Süddeutsche Zeitung, a NZZ Neue Zürcher Zeitung, a de Volkskrant és további sok száz médium világszerte.

AJÁNDÉK CUBEMAN

A Cubeman® annak a mozgó szobornak a másolata, amelyet Rubik Ernő 1977-ben készített, nem sokkal azután, hogy a Rubik-kocka™ sorozatgyártása megkezdődött Magyarországon.

A szoborban a szabadságról, a lehetőségekről és korlátokról alkotott gondolatait formálta meg. Bronz változata 2014-ben a Liberty Science Center (USA) Beyond Rubik’s Cube című világméretű vándorkiállításának része lett.

A csomag tartalma: egy kiválasztott színű, limitált kiadású, számozott, Rubik Ernő által dedikált A mi kockánk kötet és egy Cubeman kocka. 

Kedves Barátunk!

A limitált kiadás átmenetileg nem rendelhető, ahogy Rubik Ernő dedikál további példányokat, újra megvásárolható lesz a csomag itt!

Addig engedd meg, hogy  a figyelmedbe ajánljuk a kötet eredeti, keménytáblás kiadását, szintén dedikálva, 3×3-as Kockával! Az 50. évfordulóra 50 ilyen csomag készült, rendeld meg, amíg a készlet tart. Valamint még elérhető a Magyar  Géniusz könyvcsomagunk, melyben A mi kockánk és Ananyo Bhattacharya Neumann János – Az ember a jövőből című kötetét tudod kedvezményesen megrendelni. 

No products found which match your selection.