Ungváry Krisztián: Kiugrás a történelemből – Előadás és beszélgetés

Ungváry Krisztián Kiugrás a történelemből című könyvének bemutatója, előadás.

Ungváry Krisztián előadását követően, a beszélgetést Nyáry Krisztián vezeti.

***

1944. október 15. a magyar történelem egyik legdrámaibb napja. Százezrek sorsát döntően befolyásolta, miközben második világháború további alakulását is meghatározta. Ezen a napon tett kísérletet a háborúból való kiugrásra Horthy Miklós és kormánya. 

De mi állt a kiugrási kísérlet hátterében? Min múlott a fegyverletétel sorsa, és kik voltak a felelősek a kudarcáért? Ungváry Krisztián felkavaró részletességgel, óráról órára mutatja be a megelőző napok, hetek eseményeit és az aznap történteket. Írásával azonban nem csupán az események és a szereplők minden részletre kiterjedő bemutatása a célja. Egyedülálló történetírásra vállalkozik, a múltbeli események feltárásán keresztül ugyanis a döntési lehetőségeket is vizsgálja. A kiugrás történetén túl így a lehetséges alternatívákat is megismerjük a kötetből, ami nagyban hozzájárulhat a magyar emlékezetpolitika formálásához, miközben azt is megértjük, miért is volt világpolitikai jelentőségük a korabeli történéseknek.

A Kiugrás a történelemből című könyv bemutatója végén Ungváry Krisztián dedikál. A könyv a helyszínen is kapható lesz.

****

Az eseményről a szervezők vagy az általuk feljogosított harmadik személyek kép-, és hangfelvételeket készíthetnek, amelyeken nézőként feltűnhetnek a jegyvásárlók. 

A jegyet a helyszínen kinyomtatva, vagy mobilon, jól láthatóan kell bemutatni a beléptetés során. Kapunyitás 18:00-kor.

Helyszín: CEU Auditórium, 1051 Budapest, Nádor utca 15.

Időpont: 2022. november 6.,  vasárnap 19:00

Helyfoglalás érkezési sorrendben. 

Normál jegy: 3000 Ft

***

Amennyiben elsőként szeretnél majd értesülni a jövőbeli Ungváry Krisztián eseményeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre alább!

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.