SPOTLIGHT // Vendég: Ungváry Krisztián // Milestone X Open Books

S P O T L I G H T

A Milestone Tudáskikötő és az Open Books közös rendezvénysorozata

Beszélgetés Ungváry Krisztiánnal

A Milestone Tudáskikötő és az Open Books az ősz során 4 alkalmas közös rendezvénysorozatot indít. A negyedik beszélgetésre 2022. november 24-én csütörtökön 18:30-kor kerül sor a Milestone Intézet Dísztermében, ahol Ungváry Krisztián történésszel, Várkonyi Zsófia és Gorka Márton fog beszélgetni.

Ungváry Krisztián – történész, egyetemi oktató, a II. világháború és az állambiztonság történetének kutatója 1969-ben született Budapesten. Diplomájának megszerzése után az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végezte a doktori képzést, ekkor kezdett tanítani is. 1999-ben védte meg PhD-disszertációját. A Budapest 1944-45-ös ostromát feldolgozó doktori disszertációja könyv alakban is megjelent. A mű hat magyar, négy német, két angol és két amerikai kiadást élt meg. 2000-től az 1956-os Intézet tudományos munkatársa, az egri Eszterházy Károly Főiskola doktori képzésén témavezető. Legújabb könyve, a Kiugrás a történelemből kiadónk gondozásában jelenik meg. 

 

Az eseményre belépőjegy vásárolható, melynek ára 1.500 Ft. A belépőjegy ára a helyszínen levásárolható a szerző könyveire. 

Emellett támogatói jegyeket is kínálunk, ezek ára 5.000 Ft.

 

A Milestone Tudáskikötő hazai és nemzetközi tudást gyűjt, hoz létre és vált gyakorlatra. Sokszínű közössége – amely a Milestone öregdiákjaiból, a magyar diaszpóra tagjaiból valamint a hazai és nemzetközi tudományos, gazdasági és kulturális élet képviselőiből áll – programok, projektek és egyéb együttműködések megvalósításán keresztül ennek a tudásnak a hazai becsatornázását segíti elő. Célja, hogy tevékenysége által minél több öregdiák és magyar diaszpóra-tag térjen vissza külföldről, megszerzett tudását és tapasztalatát az ország javára fordítva. A Tudáskikötő a találkozások és a gondolatcsere helyszíne, katalizálja az innovációt és a pozitív változásokat, amelyek képessé teszik Magyarországot arra, hogy a lehető legfelkészültebben válaszoljon a 21. század kihívásaira. Az együttműködést a két szervezet munkájában és törekvéseiben felismert párhuzamok és szinergiák hívták életre.

 

Az est támogatója a

Bortársaság

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.