SPOTLIGHT // Vendég: Gárdos Péter // Milestone X Open Books

S P O T L I G H T

A Milestone Tudáskikötő és az Open Books közös rendezvénysorozata

Beszélgetés Gárdos Péterrel

A Milestone Tudáskikötő és az Open Books az ősz során 4 alkalmas közös rendezvénysorozatot indít. Az első beszélgetésre 2022. október 13-án csütörtökön 18:30-kor kerül sor a Milestone Intézet Dísztermében, ahol Gárdos Péter író-filmrendezővel Sükösd-Kósa Marcell, a Milestone öregdiákja fog beszélgetni.

Gárdos Péter – Balázs Béla-díjas filmrendező, író 1948-ban született Budapesten. Legemlékezetesebb filmjei az Uramisten, a Szamárköhögés, A Skorpió megeszi az Ikreket reggelire és A porcelánbaba. Alkotásai számos díjat nyertek a világ jelentős filmfesztiváljain. Első regényében írta meg szülei szerelmének igaz történetét Hajnali láz címmel. A könyvből, amelyet harminchat nyelvre fordítottak le, filmet is készített. További regényei: a Hét mocskos nap és a Királyi játék. Legújabb könyve Semmelweis Ignác rövid boldogsága címmel szeptember 26-án jelent meg. A könyvhöz rendhagyó filmes előzetes is készült.

Az eseményre belépőjegy vásárolható, melynek ára 1.500 Ft. A belépőjegy ára a helyszínen levásárolható a szerző könyveire. 

Emellett támogatói jegyeket is kínálunk, ezek ára 5.000 Ft.

 

A Milestone Tudáskikötő hazai és nemzetközi tudást gyűjt, hoz létre és vált gyakorlatra. Sokszínű közössége – amely a Milestone öregdiákjaiból, a magyar diaszpóra tagjaiból valamint a hazai és nemzetközi tudományos, gazdasági és kulturális élet képviselőiből áll – programok, projektek és egyéb együttműködések megvalósításán keresztül ennek a tudásnak a hazai becsatornázását segíti elő. Célja, hogy tevékenysége által minél több öregdiák és magyar diaszpóra-tag térjen vissza külföldről, megszerzett tudását és tapasztalatát az ország javára fordítva. A Tudáskikötő a találkozások és a gondolatcsere helyszíne, katalizálja az innovációt és a pozitív változásokat, amelyek képessé teszik Magyarországot arra, hogy a lehető legfelkészültebben válaszoljon a 21. század kihívásaira. Az együttműködést a két szervezet munkájában és törekvéseiben felismert párhuzamok és szinergiák hívták életre.

 

Az est támogatója a

Bortársaság

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.