SPOTLIGHT // Vendég: Csányi Vilmos // Milestone X Open Books

S P O T L I G H T

A Milestone Tudáskikötő és az Open Books közös rendezvénysorozata

Beszélgetés Csányi Vilmossal

A Milestone Tudáskikötő és az Open Books az ősz során 4 alkalmas közös rendezvénysorozatot indít. A második beszélgetésre 2022. október 27-én csütörtökön 18:30-kor kerül sor a Milestone Intézet Dísztermében, ahol Csányi Vilmos etológussal Jaksa Tiana, a Brnói állatorvosi egyetem utolsó éves hallgatója (egyben a Milestone öregdiákja) fog beszélgetni.

 

Csányi Vilmos – Széchenyi-díjas és Prima Primissima díjas magyar biológus, biokémikus, etológus, egyetemi tanár 1935-ben született Budapesten. Fő kutatási területe az állati és emberi viselkedés, valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései. Kutyákon folytatott etológiai vizsgálatai által nemzetközileg is elismert kutatóvá vált. 2009-ben a Science hosszú riportban számolt be az Etológia Tanszék kutyákkal kapcsolatos kutatásairól, elismerve, hogy az etológiában teljesen új irányzat jött létre. A Nagykutya csillagképben az egyik csillagot Csányi Vilmosról nevezték el. Az utóbbi években szépirodalommal foglalkozik. Kiadónk gondozásában eddig kilenc műve jelent meg.

 

Az eseményre belépőjegy vásárolható, melynek ára 1.500 Ft. A belépőjegy ára a helyszínen levásárolható a szerző könyveire. 

Emellett támogatói jegyeket is kínálunk, ezek ára 5.000 Ft.

 

A Milestone Tudáskikötő hazai és nemzetközi tudást gyűjt, hoz létre és vált gyakorlatra. Sokszínű közössége – amely a Milestone öregdiákjaiból, a magyar diaszpóra tagjaiból valamint a hazai és nemzetközi tudományos, gazdasági és kulturális élet képviselőiből áll – programok, projektek és egyéb együttműködések megvalósításán keresztül ennek a tudásnak a hazai becsatornázását segíti elő. Célja, hogy tevékenysége által minél több öregdiák és magyar diaszpóra-tag térjen vissza külföldről, megszerzett tudását és tapasztalatát az ország javára fordítva. A Tudáskikötő a találkozások és a gondolatcsere helyszíne, katalizálja az innovációt és a pozitív változásokat, amelyek képessé teszik Magyarországot arra, hogy a lehető legfelkészültebben válaszoljon a 21. század kihívásaira. Az együttműködést a két szervezet munkájában és törekvéseiben felismert párhuzamok és szinergiák hívták életre.

 

Az est támogatója a

Bortársaság

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.