Hálózatok éjszakája – Egy este Barabási Albert-Lászlóval és Janosov Milánnal

Egy este a hálózatkutatás sztárjaival a CEU-n

Te is tucatnyi appot használsz éjjel-nappal? Tudtad, hogy legtöbbjük minden apró mozdulatodra figyel, amit az online térben teszel, rengeteg adatot rögzít, különféle algoritmusokat, akár mesterséges intelligenciát is használ, és mindeközben elképesztően sokféle hálózatot hoz létre? És azt, hogy ezek az appok egyszerre igyekeznek kiismerni téged és megérteni a korábbi lépéseidet azért, hogy a következőt már az ő segítségükkel tedd meg? Az adatalapú algoritmusok és hálózatok a háttérben digitális létünk megkerülhetetlen szereplőivé váltak, mindannyiunk zsebébe csempészve az adat- és hálózattudományt. Miért kaphat egy influenszer reggelije több lájkot, mint valamely relevánsabb tartalom? Hogyan segíthetnek a hálózatok megtalálni a következő sztár DJ-t, mi köze a hálózatoknak az élhető városokhoz, és hogy jön mindehhez a Trónok harca vagy a vállalati HR?

Hálózattudomány és adatrajongók, figyelem! Janosov Milán és Barabási Albert-László, a hálózatok és adatok két kiemelkedő magyarországi nagykövete egy közös eseményen kalauzolnak el a hálózatok jelenébe és a legújabb kutatási eredmények jövőjébe. Ehhez segítségül hívják a kiváló tévés riportert, Benyó Ritát, aki az este házigazdája lesz.

Az este középpontjában egy izgalmas új könyv áll, Janosov Milán szerzői debütálása, a DATA, amelyben vállalkozott, hogy meghökkentő kérdésfelvetéssekkel és megközelítésekkel közelebb hozza hozzánk azt a tudományt, amely behálózza az életünket. Az adatok és a hálózatok szinte mindenütt jelen vannak, de lehetnek szórakoztatóak is, sőt számos korábban ismeretlen utat nyithatnak meg előttünk.

Az eseményt Barabási Albert-László és Janosov Milán dedikálásával zárjuk.

 

Az esemény partnere a KPMG.

Jegyek az alábbi linken érhetők el.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi azonnali kedvezményt küldünk neked vásárlásodhoz, valamint elsőként értesítünk új könyveinkről, exkluzív tartalmainkról és híreinkről.